Idén föddes en eftermiddag när Maja och Josefin satt och väntade på hemfärd från en resa där de firade en gemensam vän som fyllde år. Kunde man starta försäljning av second hand baby- och barnkläder där det var enkelt att hitta det man sökte efter och med bra kvalité? En månad senare hade de köpt in ett halv ton baby- och barnkläder från föräldrar vars barn hade vuxit ur storlekarna. Sen var det bara att börja sortera.

Inimini startades av Josefin Runquist och Maja Vallinder som båda har en kandidatutbildning från Textilhögskolan i Borås. De har tidigare arbetat som designers och produktutvecklare på små och stora klädföretag i Sverige.

Josefin har alltid tyckt att det var problematiskt att handla second hand-kläder för att man var tvungen att leta bland tusentals kläder efter rätt stil och storlek. När hon skaffade barn insåg hon att det inte var hållbart att köpa nyproducerade plagg som knappt blev använda eftersom barn växer ur en storlek väldigt snabbt. Maja har under de senaste åren ändrat i sitt sätt att konsumera kläder och valt att inte köpa några kläder nyproducerat utan enbart secondhand. Även hon tyckte det var svårt att hitta just den stil hon letade efter och dessutom i rätt storlek.

Vi vill att alla våra plagg ska vara i fint skick och går därför noggrant igenom samtliga plagg i flera steg innan vi väljer ut plagg till försäljning. Det är viktigt för oss att plaggen är fria från fläckar, är hela, utan synliga defekter, har bra resår, inte är för urtvättade eller har för mycket noppor. Viktigt att tänka på är att ett plagg som har blivit tvättat aldrig kan uppnå samma känsla som när det är nyproducerat.Vi har länge fått önskemålet från er kunder att även erbjuda enstaka plagg och inte bara klädkit. Sagt och gjort! Nu kan du handla även enstaka plagg hos oss och då tyckte vi att ett namnbyte, samt lite nya färger och former var på sin plats! 

Men det mesta är sig likt. Vårt mål är fortfarande att göra det enklare och roligare att handla second hand. Du kan förstås fortfarande handla klädkit och sortera på våra stilar, men nu även enstaka plagg. Bra va?