Om Minikit

Minikit är en e-handel som säljer begagnade baby- och barnkläder i mycket fin kvalité och fin kvalité. Vårt mål är att öka användningen av second hand-barnkläder genom att göra det enkelt för kunderna att hitta vad de letar efter. När du besöker oss så får du välja vilken stil du är ute efter och efter det väljer du vilken storlek du vill se. Utifrån dessa val så får du se klädpaket och plagg som matchar dina val.

Om kvalitén

Vi vill hålla bra kvalité på alla våra paket och plagg och går därför noggrant igenom samtliga plagg i flera steg innan vi väljer ut plagg till försäljning. Det är viktigt för oss att plaggen är fria från fläckar, är hela, utan synliga defekter, har bra resår, inte är för urtvättade eller har för mycket noppor. Viktigt att tänka på är att ett plagg som har blivit tvättat aldrig kan uppnå samma känsla som när det är nyproducerat. Kvalité är en hjärtefråga för oss och vi hoppas att ni ska vara nöjda med kvalitén när ni beställer på minikit.se. Då vet vi att det är mer sannolikt att ni hittar tillbaka till oss igen!  Läs mer om kvalitén här. 

Hur startade idén?

Minikit startades av Josefin Runquist och Maja Andersson som båda har en kandidatutbildning från Textilhögskolan i Borås. De har tidigare arbetat som designers och produktutvecklare på små och stora klädföretag i Sverige. 

Josefin har alltid tyckt att det var problematiskt att handla second hand-kläder för att man var tvungen att leta bland tusentals kläder efter rätt stil och storlek. När hon skaffade barn insåg hon att det inte var hållbart att köpa nyproducerade plagg som knappt blev använda eftersom barn växer ur en storlek väldigt snabbt. Maja har under det senaste året ändrat i sitt sätt att konsumera kläder och valt att inte köpa några kläder nyproducerat utan enbart secondhand. Även hon tyckte det var svårt att hitta just den stil hon letade efter och dessutom i rätt storlek.

Idén föddes en eftermiddag när Maja och Josefin satt och väntade på hemfärd från en resa där de firade en gemensam vän som fyllde år. Kunde man starta försäljning av second hand baby- och barnkläder där det var enkelt att hitta det man sökte efter och med bra kvalité? En månad senare hade de köpt in ett halv ton baby- och barnkläder från föräldrar vars barn hade vuxit ur storlekarna. Sen var det bara att börja sortera.

Följ oss på instagram!

Följ oss gärna på sociala medier för snabba uppdateringar när vi lägger upp nya paket och plagg. Där delar vi också med oss av våra bästa tips och tricks, allt från hur du får bort svåra fläckar till tips på hur du ska klä dina barn inför olika säsonger. Vi vill jättegärna se våra plagg komma till användning! Använd gärna #minikittad om du lägger upp bilder med våra plagg så hittar vi dem enkelt.